1 kväll
Längd
Helsingfors
Plats
8.5.2020
Datum

PAPPAN på Svenska Teatern fredagen den 8.5.2020 kl. 19:00

För första gången i Svenska Teaterns historia sålde Svenska Teatern slut på samtliga biljetter till en pjäs innan den haft premiär. Intresset för Florian Zellers PAPPAN har varit enormt. Pjäsen förärades med Frankrikes mest prestigefyllda teaterutmärkelse Moliérepriset år 2014. Om du inte hade möjlighet att se den förra våren, så får du en ny chans nu!

Pappan är en tragikomisk berättelse om hur det är att tappa sitt minne. Minnessjukdomar som altzheimer och demens berör och engagerar många människor. Pappan ger på ett briljant sätt oss nya perspektiv på vår tillvaro, oss själva och våra anhöriga.

Pjäsen handlar om en charmerande och punktlig äldre man som bor ensam i sin lägenhet. Men hans klocka försvinner hela tiden och han kan inte hitta den. Därför har han två, en på armen och en i huvudet. Tidigare i livet var han dansare. Säger han. Men underligt nog påstår hans dotter att han varit ingengör. Var hon nu kan ha fått det ifrån. Vilka de här människorna är som kommer och går i hans hem, vet han inte. Personer som han aldrig sett förut påstår sig vara hans barn. Och varför vill de hjälpa honom hela tiden? Han klarar ju sig alldeles utmärkt på egen hand.

I rollerna: Asko Sarkola, Riko Eklund, Joachim Thibblin, Sophia Heikkilä, Anna Hultin och Cecilia Paul

Pris: 73 EUR bussresa och biljett (onumrerade på Amos)

Boka senast 6.4.2020
OBS! Begränsat antal platser