1 dag
Längd
Riihimäki
Plats
15.02.2020
Datum

Välkommen med till Riihimäki för en djupdykning in i glasets värld! Riihimäki var länge ett av den finländska glasindustrins centrum och idag vittnar bl.a. Finlands glasmuseum, som är verksamt i Riihimäki glasbruks gamla lokaler, om denna historia. I museets basutställning finns över 2000 glasföremål som på sätt eller annat skildrar glasets roll i Finland och under vårt besök i museet får vi ta del av en svenskspråkig guidning i denna utställning. Därefter får var och en på egen hand bekanta sig med den aktuella specialutställningen, EGS – Writing Stories With Three Letters.

EGS (f. 1974), som lyckats förbli anonym trots att han är en av sin generations mest framgångsrika finländska konstnärer, är främst känd som graffitikonstnär men har på senare år hittat en ny uttrycksform i glasblåsningen. I Writing Stories With Three Letters kombinerar han glaskonst, måleri och fotografier till en nyskapande helhet som granskar dagens samhälle och dess förändringar.

Utöver glasmuseet kommer vi under dagen även att besöka två lokala glasstudior, Lasistudio Mafka & Alakoski Oy och Lasismi, som håller glasblåsartraditionen i Riihimäki vid liv. Lunch äter vi på restaurang Obelix och innan vi beger oss hemåt besöker vi även Iittala Outlet.

Pris:  79€
Inkluderar bussresa, lunch på restaurang Obelix, guidning och inträde på Finlands glasmuseum, besök till Lasistudio Mafka & Alakoski Oy och Lasismi

Anmäl dig senast 29.1.2020

OBS! För att resan skall bli av behövs minst 20 deltagare

Vid behov kör bussen även via Helsingfors.