7-14.6 Det mångkulturella Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina i hjärtat av Balkan är ett ännu ganska okänt resmål för oss finländare. Kriget i det sönderfallande Jugoslavien på 1990-talet drabbade landet hårt och spåren är ännu tydliga. Men det natursköna landet har så oerhört mycket spännande att erbjuda besökare.

Följ med på en spännande upptäcktsresa med historiska förtecken till det okända Bosnien och Hercegovina, som landet officiellt heter. Upplev det mångkulturella Sarajevo, lär dig mer om det tragiska inbördeskriget på 1990-talet, ta del av de skakande berättelserna från Srebrenica, vandra över den återuppbyggda bron i orientaliska Mostar och bekanta dig med den kulturella mångfalden på Balkan. Resan till Bosnien och Hercegovina går från bergen i Sarajevo genom natursköna vårgröna landskap ner mot det lockande Medelhavet och anrika historiska Split i Kroatien. Längs vägen besöker vi sagolikt vackra städer, upplever religionernas mångfald och får provsmaka Balkankökets spännande specialiteter.

Välkommen med till oförglömliga Balkan. Som svenskspråkig reseledare fungerar historieläraren och författaren Sture Lindholm, som sakkunnig guide i Bosnien t.f. historieprofessorn Emir Filipovic från universitetet i Sarajevo. Guidningen under resan går på engelska.


Se preliminärt dagsprogram här: Dagsprogram Bosnien-Hercegovina


Resans pris
1325 € / person i 2-personers rum

I priset ingår:
- flygbiljett tur och retur
- lokal buss och chaufför i Bosnien
- 7 x övernattningar inkl. frukost
- alla inträden som ingår i det gemensamma programmet
- vinprovning
- 4 x lunch
- 5 x middag
- föreläsningar och guidningar
- kartor och material

Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

 

 

Vid bokning av resa kontakta oss på:
+358 19 2481 090
info@frimanresor.fi

 

 

Kommentarer inaktiverade.