13-16.6.2019 Hamburg – Lübeck – Rostock

Upplev tre fina maritima städer i Nordtyskland. Hamburg, Tysklands näst största stad, en världsmetropol med en mängd historiska sevärdheter. Hamburg har 2500 broar som går över stadens alla Fleete-floder och kanaler-vilket gör det till den stad i Europa med flest broar. Lübeck är en väldigt gammal hansastad, också kallad för "Hansans drottning". Här njuter vi av marsipan och maritim atmosfär. I Rostock får vi uppleva vacker gotisk arkitektur och många mysiga gågator.

Preliminärt Program  
Torsdag 13.6   Start från Västnyland till flygfältet enligt senare fastställd tidtabell och rutt. Finnairs flyg avgår från Helsingfors kl. 07:50 och landar i Hamburg kl. 08:50. Vid ankomsten möts vi av en lokalguide och buss för en stadsrundtur i Hamburg. Därefter är det lunch på egen hand. På eftermiddagen får vi uppleva Hamburg från vattnet i form av en kryssning där vi bl.a ser den stora hamnen. Tid för egna strövtåg blir det också. Övernattning i Hamburg. Gemensam middag på kvällen.
Fredag 14.6    Frukost på hotellet. Vi checkar ut och fortsätter färden till Lübeck där vi tillsammans med lokalguide gör en rundvandring till fots. Tid för lunch. Efter lunchen gör vi ett besök hos den kända marsipan producenten Niederegger, där vi får bekanta oss med tillverkningen och smaka på kaffe och marsipankaka. Eftermiddagen är ledig för egna upplevelser och i början av kvällen åker vi till Wismar för övernattning. Middag på hotellet.
Lördag 15.6     Efter frukosten gör vi en heldagsutflykt till Rostock och Warnemünde. I Rostock möts vi av en lokalguide och gör en rundvandring till fots tillsammans. Tid för lunch. Eftermiddagen tillbringar vi i Warnemünde innan vi till kvällen åker tillbaka till Wismar. Middag på hotellet.
Söndag 16.6     Frukost på hotellet. Morgonen är ledig för att upptäcka Wismar på egen hand. Vi checkar ut på förmiddagen och börjar färden mot Hamburg. Vi gör ett lite längre stopp i Travemünde där det blir tid för lunch och lite tid att sträcka på benen innan vi fortsätter mot flygfältet i Hamburg. Finnairs flyg från Hamburg avgår kl. 19:10 och landar i Helsingfors kl. 22:00. Transport tillbaka till Västnyland.

Flygtidtabell - Finnair  
Torsdag 13.6.2019     Helsingfors - Hamburg
kl. 07:50 - 08:50
Söndag 16.6.2019      Hamburg - Helsingfors
kl. 19:10 - 22:00

I priset ingår:    
- flyg Helsingfors - Hamburg tur/retur
- en natt i Hamburg på Novum Hotel Belmondo
- två nätter i Wismar på Hotel Alte Speicher
- tre frukostar och tre middagar
- tre stadsrundturer
- en båtkryssning
- inträden och guidningar enligt programmet
- busstransporterna i Tyskland
- Friman Resors reseledare med hela resan
- alla skatter och avgifter

Tillägg för:
- enkelrum 100 €
- buss till flygfältet från Västnyland tur/retur 40 €

Bindande anmälan senast 22.2.2019

Begränsat antal platser. Specialvillkor tillämpas på denna resa. Reseförsäkring ingår inte. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

 

Boka din resa!

Vid bokning av resa kontakta oss på:
+358 19 2481 090
info@frimanresor.fi925 € / person i dubbelrum

Kommentarer inaktiverade.